Du har kanskje hørt begrepet cashback, penger tilbake eller kickback, men ikke helt forstått hva dette er eller hvordan det fungerer? Fortvil ikke, vi vil her gi deg en gjennomgang av hva det er, hvordan det fungerer og hvordan det egentlig er mulig.


Hva er cashback, penger tilbake og kickback?

Cashback thoughtfulDisse tre begrepene betyr akkurat det samme! Cashback er nemlig enkelt forklart engelsk for «penger tilbake» og beskriver et begrep hvor du som kjøper av en vare eller tjeneste får penger tilbake i etterkant av kjøpet. Cashbacken er som regel en prosentandel av det du betalte for varen eller tjenesten.

Kickback er et merkenavn til KickBack.no og er også engelsk for «penger tilbake» eller cashback. Disse tre begrepene betyr dermed det samme.

Begrepet cashback ble først etablert i USA, men som mange andre trender spredde dette seg raskt til resten av verden. Her hjemme i Norge har vi som vanlig vært litt tregere med de nyeste trendene og først mot slutten av 2000-tallet dukket de første løsningene for cashback opp i Norge.

Forskjellige banker og kredittkortutstedere eksperimenterte med cashback på sine kort, men først i 2009 ble det allment tilgjengelig for alle nordmenn etter lanseringen av KickBack.no - tjenesten du befinner deg på akkurat nå. Hos oss er cashback tilgjengelig for alle, helt uten å måtte låse deg til et kredittkort, et enkelt selskap eller en eneste butikk.

Hvordan fungerer cashback?

Cashback er veldig enkelt å få, men det er ikke alle butikker som gir det. KickBack, tjenesten som du nå befinner deg på, er Norges største cashback-tjeneste og på denne tjenesten finner du over 240 nettbutikker som gir deg cashback, eller kickback som vi kaller det.

For å få cashback i disse butikkene må du bli medlem av kickback (gratis) og deretter klikke deg inn på nettbutikkene via KickBack.no. Da vet butikkene og vi at du har handlet via KickBack og vi får en provisjon for dette kjøpet. Denne provisjonen deler vi med deg og kaller for kickback - eller cashback om du vil.

Hvordan er det mulig å gi penger tilbake?

Mange lurer på hvordan dette er mulig og det er egentlig ganske enkelt. Årlig handles det nemlig for mer enn 20 milliarder kroner i norske nettbutikker. Samtidig bruker nettbutikker millioner av kroner på annonsering, som kanskje ikke er effektiv, for å nå nye kunder og svært lite på å beholde sine eksisterende kunder. Ved å gi deg penger tilbake når du handler, skaffer nettbutikkene både nye kunder til en fast pris, og de eksisterende kundene blir mer lojale.

Nettbutikkene betaler nemlig provisjon for salg til oss og det meste av denne provisjonen betaler vi tilbake til personen som gjorde kjøpet i form av cashback, eller som vi kaller det, «kickback».

Cashback shopping

Hva er forskjellen mellom cashback og bonuspoeng?

Cashback og bonuspoeng er to helt forskjellige ting. Bonuspoeng, medlemsbonus, Eurobonus, Norwegian Reward og alle mulige andre bonusprogrammer eller lojalitetsprogrammer er noe helt annet enn cashback.

Disse tjenestene låser deg stort sett til en eller svært få butikker og gir deg poeng i mot at du handler i disse butikkene. Disse poengene kan som regel kun løses ut i ytterligere bruk i butikkene som er med i tjenesten og gir dermed svært begrenset nytte.

Cashback er, som den engelske oversettingen av ordet betyr, penger tilbake. Man får penger tilbake rett på bankkonto og kan selv velge hva man vil bruke pengene til. Med cashback blir man ikke låst til å kjøpe flere flybilletter, enda mer kaffe eller kun handle i utvalgte matbutikker.


Hvilke butikker kan man få cashback i?

På KickBack.no kan man få cashback, eller kickback som vi kaller det, i mer enn 240 forskjellige velkjente nettbutikker i Norge og utlandet. Du finner en komplett og oppdatert liste i butikkoversikten. De mest populære butikkene hos KickBack som gir cashback er

.. og 240+ andre nettbutikker